Bokomtale: The Case of the Missing Servant av Tarquin Hall

Tittel: The Case of the missing Servant*(bok 1)
Forfatter:Tarquin Hall 
Format: Heftet 
Språk: Engelsk  
Utgitt: 2010
Antall sider: 320
ISBN:0099525232
Kilde: Mottat fra forlag

* Denne boka blir utgitt av Perleblekk og finnes på norsk under tittelen «Tjenestepiken som forsvant«.

Om boken:
Møt Indias mest sjarmerende og matglade private etterforsker Vish Puri.
Hva gjør han når utallige saker som inneholder alt fra forsvunne tjenestepiker, mystiske dødsfall og et drapsforsøk i sitt eget hjem …? Han spiser god punjabi-kost, og løser sakene i god, gammeldags Hercule Poirot-stil. Med et levende og moderne India som bakteppe, må man bare bli sjarmert av Vish Puri. Dette er feelgood-krim på sitt aller beste, spekket med varm og intelligent humor. Smak, lukt, lytt og møt det moderne Dehli i all sin prakt. Man kan bare bli glad når man leser en slik bok.

Litt om forfatteren:

Tarquin Hall er en anerkjent britisk journalist og forfatter. Han har gitt ut tidligere bøkene «Mercenaries, Missionaries and Misfits: Adventures of an Under-age Journalist» ,«To the Elephant Graveyard» og «Salaam Brick Lane: A Year in the New East End «. «Tjenestepiken som forsvant» er første boken i serien om privatdetektiven «Vish Puri» hvor handlingen foregår i India.

 Tarquin bor i  New Delhi & London,og er gift med journalisten Anu Anand.
Les mer om han på hans hjemme side :www.tarquinhall.com

Min mening om boken:
Denne boka fikk jeg egentlig via mail på norsk,men ettersom pcen min er litt lunefull var jeg heldig å få tilsendt boka i fysisk form ,men på engelsk. Det er somsagt Perleblekk som utgir denne boka på norsk og denne boka var jeg glad for at jeg fikk tilsendt.
I boken «Tjenestepiken som forsvant» møter vi en nokså matglad og kanskje litt selvgod mann ved navn Vish Puri. Han er en velkjent detektiv i India og er sjef for «Most private investigators Ltd» hvor han og hans team tar i mot ulike saker fra Indias velstående.  Det er alt fra undersøkelse før «arrangerte ekteskap» hvor jentas familie ofte sjekker den kommende brudegommen eller at det handler om tyveri og utroskap.
I denne boka blir Vish Puri og hans team kastet inn i en mystisk sak hvor en høyt aktet advokat blir beskyld for å tatt livet av en tjenestepike som jobbet hos han. Saken viser seg å være langt vanskeligere en antatt og det er ikke bare denne saken som han får tildelt underveis. 
Skal ikke si noe særlig mer om handlingen en det,annet enn at vi får en del tvister og uventet avsløringer.
Denne boka tar med oss på en rundtur i India hvor vi får et lite innblikk i Indisk kultur og tradisjon. Jeg likte godt at forfatteren tok seg tid til å ta med alt det og det skaper en troverdig setting og det er nesten som man kan se for seg det forfatteren beskriver. Etter jeg leste denne boka fikk jeg lyst å lære mer om India og kulturen. Det er en spennende og annerledes kultur hvor folk er delt inn i ulike sosiale sjikter og det er mye «fordommer» blant de ulike sjiktene. 
Når jeg leste boka fikk jeg en skikkelig «Poirot» feeling og det er noe som bidrar til at boken falt i smak hos meg. Denne boka kan vel si at det er en blanding av Alexander McCall Smiths «Mma Ramotswe» og Agatha Christies «Hercules Poirot».  En feelgood krim hvor den løses på «klassisk måte» som i britisk krim. 
Hovedpersonen Vish Puri er en snodig skrue,og er kanskje egosentrisk til tider. Men det er ikke noe som drar historien eller noe. Puri er en flink detektiv og unngår ikke trøbbel,men kanskje søker det. Han har en spesiell måte å tilnærme seg sakene og kan være litt slu for å oppnå det han vil. I motsetning til f.eks Poirot er Puri mer innvolvert i saken og er ikke redd for å få litt møkk på hendene for å si det sånn.
Eneste jeg har å plukke på denne boka er alle de indiske begrepene og ordene som ikke var oversatt i den norske eller engelske utgaven. I boka er den en liten gloseliste bak,og selvom forfatteren kanskje lot de begrepene/ordene stå som de er for å skape en autentisk bakteppe,så ble det litt småkjedelige å måtte slå opp hele tiden. Men heldigvis så er ikke at du må oversette ordene for å forstå historien eller handlingen i det store bilde,men det er noe som man etter på sjekker(noe som jeg etterhvert gjorde og leste bare videre).
Kort fortalt er dette en god start på en krimserie hvor Vish Puri er hovedpersonen. Tarquin Hall skriver troverdig og saken som er i fokus driver oss lesere frem. Dette er en must for de som liker «Poirot» eller liker bøkene til Alexander McCall Smith.

Noen som har lest boka? Din mening?

Andre som har blogget om boken:

6 kommentarer om “Bokomtale: The Case of the Missing Servant av Tarquin Hall

  1. hehe,så flott å høre Isabella!:) Den er en bra og spennende bok som løses på «klassisk måte» vil jeg si. Håper du hadde en fin mandag!

  2. astridterese

    Denne skrev jeg ned på skal lese listen min sist du nevnte den. Men jeg ble enda mer sjarmert og fikk mer lyst til å lese den av dette innlegget 🙂
    Med andre ord; En kjempefin omtale!

  3. Takk:) Koselig å høre!
    Tarquin hall skriver kjempe bra og underholdende krim(hvis jeg kan si det sånn),gleder meg til å lese mer av ham og om VIsh Puri somsagt:)

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..