Drømmen om Narnia av C. S Lewis

Tittel: Drømmen om Narnia
Forfatter: C. S. Lewis

Illustratør: Pauline Baynes
Oversetter: Tormod Haugen

Utgivelsesår: 2003(8. utgave)
Antall sider: 175 sider
Språk: Bokmål
Kilde: Lånt på Biblioteket

 OM BOKEN:
C.S. Lewis’ klassiker om Narnia, om kampen mellom godt og ondt – mellom løven Aslan og Heksa Hvit.
Det var onkel Andrew som var skyld i det. Det var han som lurte Polly til å ta på seg en trolldomsring – og plutselig var hun ikke i rommet lenger. Og Digory kunne ikke annet enn å dra etter henne. Sammen fikk de oppleve hvordan et rike ble til: landet Narnia.

LITT OM FORFATTEREN:

 C.S. Lewis ble født i Belfast i 1898(døde i 1963). Som barn var han svært opptatt av alle eventyrene, mytene og de gamle legendene som den irske barnepiken hans pleide å fortelle. Og da han var seksten år, dukket bildet av den lille faunen med paraply og armene fulle av pakker ute i en snøkledd skog, opp i hodet hans. Men det var ikke før mange år senere, mens han var professor ved universitetet i Cambridge, at faunen fikk selskap av en ond dronning og en praktfull løve.
Historien om dem ble til «Løven, heksa og klesskapet», en av verdens mest elskede barnebøker til alle tider, og den første av de syv i Legenden om Narnia. Den uslåelige kombinasjonen av eventyr, humor, magi og spenning har gjort Legenden om Narnia til populære barneklassikere over hele verden. Da den siste av Krønikene, «Den siste striden», kom i 1956, mottok han da også den prestijefylte Carnegie Award. (kilde)

MIN MENING:
Etter jeg fikk sett filmen «Løven,Heksa og Klesskapet» for et par uker siden ble jeg helt dratt inn i det magiske universet til Narnia og bestemte meg for å begynne å lese bokserien som består av 7 bøker hvis jeg ikke surrer helt. De andre bøkene jeg holder på å lese har blitt satt litt på vent mens jeg har kastet meg over  Narnia-serien. hehe 
Jeg er litt «sent» ute med å lese bøkene om Narnia,men er glad for at jeg endelig fikk somlet meg til å gjøre det. Nå er jeg snart ferdig med å lese «Løven,Heksa og klesskapet» og skal begynne på «Prins Caspian». Jeg har igjen å se » Reisen til det ytterste havet»,men skal nok få sett den iløpet av uka!
Hadde lit annerledes cover på den versjonen enn den ovenfor i innlegget.
I boken «Drømmen om Narnia» møter vi Polly og Digory som er naboer og de blir gode venner etterhvert. Digory har en nokså tullete og sprø onkel som har greidt å få tak i noen magiske ringer som fører den som tar på seg de ringene til et slags «mellomstasjon» før du kan velge hvilken verden de vil besøke. Ved en rekke uheldig hendelser greier Polly og Digory å få med den onde heksa Jadis med til vår verden og de må pønske ut en plan for å få henne tilbake til hennes egen verden. Men ikke alt går på skinner..
Boka gikk fort unna når jeg først satt meg ned for å lese den og jeg likte den godt. Jeg fikk liksom fått med meg ting som skjedde forut for  Edward, Susan, Lucy og Peter fant klesskapet deretter Narnia.  Boka er skrevet sånn at en «allvitende» forteller stemme veklser mellom å fortelle historien til oss lesere,for så historien forsetter i tredjeperson (han/hun o.l) etterhvert. Selvom det kommer en del gjentagelser iløpet av boka så hører det med til forteller stilen som C. S Lewis velger å bruke . Sammen med Pauline Baynes sine illustrasjoner var denne boka kjempe fin å lese. 
Boka er lettlest og passer likeså for de små som de vokse føler jeg. Jeg liker generelt fantasy og denne boka føler jeg er en «klassiker» som bør leses og det var sannelig på tide. Det er liksom en bok som fyller inn de hullene som man har etter å sett filmene osv. Akkurat som J.R.R Tolkiens «Hobbiten» for vi med «Drømmen om Narnia» vite hvordan det hele startet og hvordan det heksa kom til Narnia.
Kort fortalt er «Drømmen om Narnia» en flott og lettlest bok som tar oss leserne til starten av det fiktive verden Narnia hvor vi for første gang får møte Aslan og se hvordan han skaper den verden vi leser om i de andre bøkene i serien. C. S Lewis har skapt en fantatisk verden som du lett blir dratt inn og gjerne skulle ønske kunne reist til. Jeg har prøvd alle skapene i huset her ,men ingen fører til Narnia dessverre(neida,bare tuller). Det er bedre sent enn aldri som jeg sier og jeg anbefaler denne boka her! 

Har du lest denne boka? Din mening?

Reklame

8 kommentarer om “Drømmen om Narnia av C. S Lewis

 1. Flott anmeldelse på en flott bok:) Er helt enig om at det er en fantastisk verden C.S. Lewis tar oss med i, den er magisk:) Tror jeg må prøve å lese den om igjen også de bøkene jeg ikke har lest for jeg har ikke lesst alle 7:) Elsker filmene også ,de er så søte:)Ha en herlig dag!:)

 2. Jeg skal jammen meg sjekke mine skap, en aller annen må jo ha portalen til Narnia hos seg! 😉

  Fin, fin omtale Nina. Jeg har kun lest den første boken, dessverre falt den ikke helt i smak hos meg. Likte tv-seriene og filmene bedre. Uansett er planen å komme seg gjennom alle sju bøkene. Jeg har alle bøkene på engelsk og en stor samleutgave på norsk som jeg såvidt har begynt å lese litt på med snart 7-åringen vår.

 3. astridterese

  Jeg har de syv bøkene i Legenden om Narnia i samleutgave. Den er lest noen ganger 🙂 Jeg liker veldig godt de ulike historiene, og ikke bare Løven, Heksa og Klesskapet som en den fortellingen folk flest kjenner til.
  En flott omtale om en flott bok!

 4. SVAR TIL:

  GRÅBEKKAS BLOGGER: Koselig at du likte anmeldelsen min:) Elsker de Narnia filmene også, men mangler å se den siste:) Men skal nok se den iløpet av uka:) Er ferdig med løven,heksa og klessakapet og holder på Prins Caspian:)

  MARI: hehe,gjør det du:) Si fra om du finner portalen til Narnia:)

  Har ikke sett tvseriene,men sett de 2 siste Narnia filmene som har kommet ut. Mangler å se «reisten til det ytterste havet»:) Det er enkelte bøker som gjør seg bedre på film og noen ganger omvendt:) spent å lese de andre bøkene og holder på nå med «Prins Caspian».

  Har lyst å få en samle utgave hjemme også,til den gang jeg for noe små:)

  ASTRID TERESE: Takk,koselig at du likte omtalen:) Er på boken om prins caspian og liker andre historiene som C.S Lewis skriver:) Hvor er du fikk den samleutgaven?

 5. SVAR TIL:

  EGE DENNE: Anbefaler denne boka 🙂 Holder på med «Prins Caspian» nå og gleder meg til å lese resten av Narnia serien:)

 6. SVAR TIL:

  BOKOFILIA: Takk:) Så fint å høre at det flere som har samleutgaven av Narniabøkene:) har selv lyst på den:) Hvor kjøpte du den? Anbefaler å starte på boka:)

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..