Fred i tusen biter av Anneli Klepp

Tittel: Fred i tusen biter
Forfatter: Anneli Klepp
Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2012
Format: Innbundet
Språk: Norsk(Bokmål)
Antall sider: 216

Kilde: Mottatt eksemplar fra forfatter

 
OM BOKEN:

Livsbejaende roman om hvordan et møte kan forandre livet vårt, uansett hvor mørkt det ser ut.

Norah holder knapt ut å være seg selv. Det er som hun er sperret inne i fortiden og ikke kommer ut. Og det er ingenting hun kan gjøre. Ingen hun kan snakke med. Hun føler seg naken, sårbar og helt alene.

Einar er på feil sted til feil tid. Han overbeviser seg selv om at det han har sett, ikke angår ham. Men livet blir mer og mer ubehagelig, både hjemme og på trening. Hva er galt med ham?

To parallelle historier. To liv får en ny retning.

En bok om vennskap og forandringer og om å finne sin vei ut av mørket.

LITT OM FORFATTEREN:
Forfatteren Anneli Klepp  er født og oppvokst i Kirkenes. Hun er utdannet adjunkt og har jobbet som lærer i mange år, både ibarne- og ungdomsskolen. Hun debuterte på Gyldendal i 2006 med barneboka “Lusne forviklinger og varm blåbærpai”.Siden har hun skrevet flere bøker for samme aldersgruppe, og i tillegg flere bøker for ferske lesere i serien “Lesestart”. | Les mer her! |Les forfatterintervjuet med Anneli Klepp her!| Hjemmeside|

 

MIN MENING:

Jeg ble glad når jeg ble spurt av forfatteren om jeg ville lese hennes nyeste bok for barn & ungdom, «Fred i tusen biter». Fra før av har jeg lest boken «Hvis du elsker meg» som jeg likte kjempe godt. Forfatteren har skrevet mest bøker for barn,men har i det siste årene begynt å skrive bøker for ungdom også. Boken «fred i tusen biter» var en sterk og fin bok som jeg slukte på over 1 døgn.

Som med den forrige boken jeg leste «Hvis du elsker meg» følger vi forskjellige historier parallellt og forfatteren greier også denne gangen å gjøre det gjennomført med tanke på at historienes røde tråder krysser hverandres bane iløpet av bokens gang.

Handlingen boken foregår rundt Norah som føler seg utilpass og usikker på seg selv. Hun vet ikke helt hvem hun er og på skolen blir hun mobbet.Einar er på feil sted til feil tid. Han overbeviser seg selv om at det han har sett, ikke angår ham. Men livet blir mer og mer ubehagelig, både hjemme og på trening. To parallelle historier. To liv får en ny retning.

Boken er somsagt delt opp i kapitler som igjen blir fordelt mellom Einar og Norah hvor vi som lesere får se historien som utfolder seg gjennom deres øyne. Bokens språk er flytende og er ikke kronglete på noen måte. Måten boken er bygd opp på er kjempe bra og jeg liker måten Anneli Klepp greier å holde to parallelle historier samtidig og flette de fint sammen mot slutten.

Tematikken i boken føler jeg er det å vokse opp , finne seg selv og vennskapets rolle midt i alt dette . Mobbing er også en del av historien og hvordan det kan påvirke én. På det punktet følte jeg forfatteren greide å skrive om det tema bra og  den  følelsen en får etter å bli mobbet.Jeg selv har blitt mobbet gjennom barne-og ungdomsskolen og kunne  identifisere meg med Norah. Det er ikke lett å være tenåring og attpåtil bli mobbet.

Boken er sterk og det er enkelte deler som er veldig følelsesladde som jeg måtte ta en pause  for å tørke tårer og samle meg litt. Det er noe spesielt når en bok kan greie å vekke slike følelser hos en leser . Man får en bra leseopplevelse av slike bøker og det er de bøkene som ofte setter spor igjen hos leseren. Anneli Klepp er mester på denne punktet om å skrive om følelser slik leseren kan lett kjenne seg igjen og  på den måten gjøre lese opplevelsen helt komplett.

Kort oppsummert har Anneli Klepp kommet med en god og sterk bok for barn og ungdom som kaster deg ut i en historie hvor vennskap og forandring er sentralt. Denne boken er en bok jeg anbefaler sterkt videre og boken kan godt lese av de unge som voksne for si det sånn!

 LEST BOKEN? DIN MENING?

 

 

12 kommentarer om “Fred i tusen biter av Anneli Klepp

 1. Måtte notere ned denne, hørtes god ut:) Liker bøker som tar opp mobbing som tema, trenger det særlig blant unge. Nå mener jeg ikke at ikke voksne trenger det også 🙂 Barn nede i barnehage alder driver med mobbing, så mobbing er noe vi burde arbeide mot hele tiden i de ulike lag. Fin å bruke en bok som utgangspunkt å snakke om det. Tror jeg vil lese denne 🙂 Fin omtale! Ha en fin helg!

  1. Så bra at du skal notere ned denne:) Anbefaler den! Mobbing som du sier er noe man må arbeide mot i de ulike lagene. Håper du får en flott helg:)

 2. God anmeldelse av en bok jeg ikke hadde hørt om, men som absolutt hørtes interessant ut 🙂 Når det gjelder temaet mobbing anbefaler jeg forøvrig boka «Everybody sees the ants» av A.S. King siden det er den beste boka jeg har lest om det temaet.

 3. astridterese

  En fin omtale! Det var den andre omtalen av samme bok jeg leste i dag og jeg er overbevist om at jeg må lese boken. Den hørtes virkelig fin ut 🙂
  Jeg kom på noe du sa i en kommentar hos meg, at du ikke hadde begynt med klargjøring enda. Det tror jeg du kommer til å få lære. Og den store fordelen med det er at så sant ikke en bok er forhåndsbestilt kan du ta den med deg hjem som førstemann 🙂 Gjett om jeg benytter meg av det! 🙂

  1. Anbefaler «Fred i tusenbiter»:) Jobbet på biblioteket der jeg jobber nå for et par år siden som sommerjobb,og da fikk jeg prøvd meg litt på å ta sånn gjennomsiktig «plast» over bøkene.Men ikke mer en det. Så jeg skal spørre om jeg kan få litt mer erfaring på det:) For det meste sitter jeg bak skranken,setter på plass bøker osv:) Tok med en bok som de ikke hadde satt ut ennå på lørdagen, var ferdig registrert og sånn så da benyttet jeg meg av «første mann til mølla» prinsippet» ettersom de ikke var noen på reservasjons liste:)

 4. Tilbaketråkk: Mitt tematips #10: Et klapp på skulderen | Betraktninger

 5. Tilbaketråkk: Mitt tematips #10: Et klapp på skulderen | Betraktninger

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..