Variantene av Robison Wells

Tittel: Variantene (org.tittel: The Variant)*
Forfatter: Robison Wells
Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2012
Språk: Norsk (bm)
Format: Innbundet
SIdetall: 336
Aldersgruppe:14-18år
Kilde: Mottatt leseeksempel fra forlag

*Del av en triologi
Les om forfatteren her!

OM BOKEN:
Benson Fisher har hatt en begredelig oppvekst i diverse fosterhjem. Nå er han lei, og søker seg inn på kostskolen Maxfield Academy. Han kommer inn på fullt stipend, og er lettet over å få starte med blanke ark – men han skal fort angre seg. Det viser seg at skolen ikke bare er alminnelig kostskolestreng. Den er et fengsel. Lærere finnes ikke, her styres alt av en viss ”Iceman”, som snakker til elevene via høyttalersystemer, og deler ut poeng og nådeløse straffer. Elevene har delt seg inn i tre fraksjoner som alle har ulike syn på hvorfor de er der og hvordan de skal overleve. Mellom dem utkjempes det en voldelig kamp på liv og død. Benson tilhører en fraksjon som ser på flukt som eneste utvei, men hvordan skal man rømme fra et sted hvor kameraer er overalt, og det er en alles kamp mot alle?  Det sies dessuten at fluktforsøk straffes med døden …

MIN MENING OM BOKEN:

Da er det min tur i bokbloggerturnéen for å skrive om boken «Variantene» av Robison Wells og i går var det Caroline som skrev om boken og i morgen er det  SecretPrivilege som skal skrive om den.

Boken handler om Benson som er en 17 år gammel foreldreløs gutt som i god tro blir levert på en privat skole som skal passe bra for han. Lite vet han at bak skolens høye murer befinner det seg noe helt annet enn det som står skrevet om skolen i brosjyren.

Vi som lesere blir dratt inn i historien og følger Benson videre etterhvert som historien utfolder seg ,mens varsellysene begynner å demre for han. Han finner fort ut at han ikke kan komme seg ut av skolen og må avfinne seg med å velge hvilken av tre gruppene han skal bli del av. Han må velg kloktettersom et feilvalg kan gjelde liv og død. Han kan heller ikke stole på noen..

Denne boken er første i en triologi og sidene flyr unna ettersom vi blir dratt inn i historien med en gang vi åpner den. Forfatteren greier å holde på leseren til siste side og avleverer en real cliffhanger som fikk meg til å se ut som et spørsmålstegn, og lysten til å vite mer var stor. Grunnen til jeg så ut som spørsmålstegn var vel at jeg siste 20 sidene ble lest kl 02 om natten og øynene var knusktørre ettersom jeg bare skulle lese 1 side til, som da ble til at jeg måtte lese ut boka før jeg la meg. Altså en bok man har vanskeligheter å legge fra seg.

 

Absolutt en bok jeg anbefaler videre!

 

 

14 kommentarer om “Variantene av Robison Wells

    1. variantene er spennende! Følte forfatteren greide å overraske leserne mot slutten:) Var litt sånn «den så jeg ikke komme». Slutten er vel litt sånn at man har lyst å vite mer og er nysjerrig.

  1. Tilbaketråkk: Variantene | Bokbloggturnéen

  2. Maria

    Vet noen hvem som oversatte boken fra engelsk til norsk? Og når feedback kommer ut på norsk? 🙂

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..