Kirsebærsnø av Ingelin Røssland

8252182917Tittel:  Kirsebærsnø
Forfatter: Ingelin Røssland
Forlag: Samlaget
Utgitt: 2013
Språk: Norsk(nynorsk)
Format: Heftet(pocket)
Antall sider: 201
Kilde: Lese eksemplar fra forlag

Om boken:

Under den storslagne førtiårsfesten Cathrine har laga for mannen sin, blir ho brått klar over at det finst ein ubalanse i forholdet. Ho har vore så opptatt av å visa sin kjærleik for Tom Ove at ho ikkje har merka at han knapt løftar ein finger for hennar skuld. Og mens ho står på trappa utanfor festlokalet og frys, kjem det ein som ser henne. Det er som om lagnaden nærmast kastar henne i armane på denne svenske dyrlegen som seier rett ut: Jag vill stjäla dig från din man. Handlinga i Kirsebærsnø utspeler seg i vakre Hardanger, med blømande frukttre, ei kjær bestemor som ligg for døden og eit gammalt hus som skaper strid i familien. Cathrine er midt i sitt livs største drama: Vil ho orka å stå imot freistinga, når det er så enkelt å gi etter?

MIN MENING OM BOKEN:

Kan kombinasjonen av vakre omgivelser i Hardanger, ønske å om å bli sett og en kjekk svensk veterinær skape en skjør,men bra historie? Ja, sier jeg. Etter å lest de 201 sidene bokene består av ønsket jeg mer.

Boken handler om Cathrine som står på hodet og styrer for å gjøre sin ektemanns 40 års dag til en minnerik dag da hun uventet forstår iløpet av kvelden at ting ikke er som det skal i ekteskapet.  Lite vet hennes mann at 40 års laget setter en skille i ekteskapet deres og en ubalanse som truer med å ødelegge fundamentet ekteskapet er bygd på. Når hun minst venter det kommer den nyinnflytne svenske veterinæren til å spille en stor rolle i tilværelsen hennes og kanskje forandre livet hennes.

Kirsebærsnø er den første boken forfatteren har skrevet for voksne og jeg vil si at hun har gjort det bra. En skjør og vakker fortelling formidles av forfatteren gjennom boken og selvom bokens handling spenner over en kort tidsperiode utnytter forfatteren plassen godt med vakkert og nøktern språk til å både miljøskildring,men også til å fortelle hovedpersonens historie.

Vi som lesere starter in-medias res (midt i handlingen) uten å vite noe særlig om bakgrunnen til hovedpersonen eller de som er rundt henne som igjen kunne gjøre at historien forfatteren prøver å formidle lite troverdig og at vi sliter med å forholde oss til hovedpersonen. Heldigvis løser forfatteren dette ved å gi oss leser små glimt av hennes fortid og til de som er nær henne. Dette gjør at vi får et bedre bilde av hvem Cathrine er og gjør historien mer troverdig.

Hvis det er noe negativt jeg skal komme med er vel kanskje at slutten var litt brå,og jeg følte ting ikke fikk ordentlig avslutning. Dette er faller kanskje mer på min egen del  ettersom  jeg vil gjerne vite hva som skjer videre med Cathrine og hennes familieliv.

Bokens sterke handling kombinert med bra fortellerspråk gjør boken lett å lese, men den vil også sitte igjen hos deg som leser.  Dette er  bra bok som jeg anbefaler videre ,og nå som det nærmer seg sommerferien er denne boken en perfekt sommerlektyre.

Har du lest boken? Din mening?

5 kommentarer om “Kirsebærsnø av Ingelin Røssland

  1. Denne boka likte eg óg veldig godt:) For min del likte eg at slutten var såpass åpen. Er ikkje alltid eg er så begeistra for det, men i dette tilfellet syns eg det passa godt.

    1. Så bra å høre:) Passet jo bra med åpen slutt til historien,men for min egen del (som er nysjerrig av seg) ville vite mer:P hehe Så jeg håper at Ingelin Røssland skriver flere bøker for voksne.

  2. Tilbaketråkk: Leseåret 2013 | I Ninas Bokverden

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..