Lansering av NUBB

På Fredagen som var (5/9) fikk jeg somlet meg til Lillestrøm for å være med på lanseringen av NUBB ( Nordiske Ungdomsbokbloggere).

Liten tur innom nærmeste kafé for å få seg en iskaffe .
Liten tur innom nærmeste kafé for å få seg en iskaffe .

Det var faktisk ved en tilfeldighet jeg fikk med meg at det var noe på gjære, og det fristet litt mer når også fem nordiske forfattere skulle være med ( Mats Strandberg, Sara B.Elfgren, Sanne Munk Jensen, Harald Rosenløw Eeg og Lise Bjärbo). Det vanket også i salg av bøker deriblant den siste boken i Engelsfors trilogien (Nøkkelen) som henholdvis Mats Strandberg og Sara B.Elfgren har skrevet sammen, og noen bøker av Harald Rosenløw Eeg. Jeg måtte sikre meg «Nøkkelen» og «Gyldig Fravær» med autografer, og jeg var nok ikke den mest snakksalige når jeg stod foran de klar med boka for signering(*starstruck*) Men det er ekstra stas å møte forfattere bak bøker du liker utrolig godt.  Bunn og grunn var det et kjempe flott arrangement og jeg koste meg mye. Jeg er i fremdeles » jeg-fikk-møtt-mats strandberg og sara b.elfgren» fasen, og ikke minst så  jeg gleder mye til å lese siste boken i triologien. Les mer om arrangementet her og ikke minst om NUBB!

nokkelenautogra

 

Etter litt boksignering gikk det over til samtale med forfatterne, og ordstyrer var Mari Moen Holsve. Praten gikk alt fra forfatternes egne bøker / tematikk til bokblogging , og ikke minst deres rolle med å  formidle av bøker. . Forfatterne kom med mange gode synspunkter og meninger rundt dette temaet. Nå har jeg ikke satt meg inn i diskusjonen/debatten rundt dette,men synes det ikke er noe galt at det finnes både litteraturvitere med grader og da oss bokbloggere som formidler litteratur. Det skjer jo på ulike «plattformer» og til ulik publikum.

lanseringaavnubb

For min egen del er jo denne bokbloggen en hobby, og jeg har på ingen måte noe ønske om å skvise ut litteraturvitere med mastergrad ut i kulden . Jeg blogger for å ha et sted å lufte mine tanker rundt egne leseopplevelser,  og ikke minst  få muligheten til å dele disse opplevelsene  med andre leseglade mennesker. Gjennom bokbloggen har jeg  kommet i kontakt med flinke bokbloggere, og har fått utrolig flotte lesetips ved å besøke bokbloggene deres.  Det finnes mange utallige typer bokbloggere, noen blogger seriøst og er super gode på det de gjør(selvom de ikke har en grad i litteraturvitenskap i baklomma),og så er det andre som blogger for å skrive ned sine egne tanker rundt sin leseopplevelse,og deler da denne med de som titter innom. Ja,dere skjønner kanskje poenget. Det er et mangfoldig spekter av bokbloggere her i verdensveven,og det kommer vel ann på hva man er ute etter.

autograf2

Så er det selvsagt det andre aspektet av bokblogging. Ofte får bokbloggere  tilsendt leseeksemplarer fra norske forlag i bytte om en omtale. Vel å merke er det opp til enhver om de vil blogge om boken,bare vi gir beskjed når omtalen er ute. I starten følte jeg med veldig forpliktet til å sluke boka på 1-2-3 skrive om den med en gang,men etterhvert som årene har gått leser jeg boken når jeg får tid, og blogger om den når jeg har muligheten. Om jeg ikke liker boka i det hele tatt «maler» jeg ikke noe rosenrødt bilde av den bare pga jeg har mottatt boken, men jeg gir min ærlige mening om den.  Jeg har ikke vært borti noen forlag som har mast og presset meg på noen måte til gi en positiv omtale av en bok,og hvis det noen gang skjer vil jeg velg å ikke lese boken. Det finnes jo selvsagt bokblogger som ikke tar i mot leseeksemplarer fra forlag, og velgere heller å fokusere på sine egne bøker.:)

På denne bokbloggen er det ikke bare omtaler av bøker som jeg har mottatt fra forlag,men  omtaler av bøker jeg har lånt på bibliotek(noe jeg synes er utrolig viktig å gjøre!) og fra min evig voksende boksamling. Jeg synes det er viktig at bokbloggere gjør det klart og tydlig hvis de skriver omtale av en bok de har mottatt, så de som leser omtalen er klar over det. Jeg gjør det alltid med mine omtaler, enten de er lånt, egne eller da lese eksemplarer.

Innlegget var kanskje litt pytt i panne preget med litt av hvert . Men å være med på lanseringen av NUBB fikk mine egne  tanker i gang,  rundt min rolle som bokblogger. Hva jeg ønsker med denne bloggen. Hovedgrunnen til jeg bokbloggere er jo selvsagt min kjærlighet for bøker,og jeg vil gjerne dele mine opplevelser og «reiser» inn i litteraturens verden med andre.

 

 

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..