Bacheloroppgave om e-bøker

 

PhotoGrid_1428408712613

Tiden flyr virkelig unna nå, og det er ikke lenge til jeg skal levere inn bacheloroppgaven min. Jeg har ikke skrevet så mye om den på noen av bloggene min(hverken bokbloggen eller hverdagsbloggen). Det overordnet tema for oppgaven min er  «e-bøker i folkebiblioteket» , men jeg ønsker å undersøke om bibliotekbrukerne som låner e-bøker i folkebiblioteket besøker det sjeldnere enn før, og hva de tror om sin fremtidige bibliotekbruk. . Det er derfor ønskelig å intervjue bibliotekbrukere som bruker biblioteket, men som også låner e-bøker(enten via eBokBib, eBib eller BS Weblån).

Processed with VSCOcam with t1 preset
Bøker lånt via appen eBokBib.

Oppgaven springer ut av en liten undersøkelse forleggerforeningen gjorde i fjor, og hvor deler av resultatene ble visst under en forelesning på Høgskolen i Oslo og Akerhus for første års studenter ved bibliotek og informasjonsvitenskap(bachelorgrad).  Selv om tallene ikke noe å bekymre seg over foreløpig, ble jeg nysjerrig og bestemte meg for å undersøke dette nærmere.  Jeg har valgt en kvalitativmetode for oppgaven noe som sier at jeg har skal bruke  intervjuer for å samle inn data på. Foreløpig har jeg ikke fått sanket inn informanter(som det fint heter i litteraturen) til oppgaven, og har lagt ut følere på bl.a Gjerdrum Bibliotek sin Facebook side.  Hovedsakelig skal jeg prøve å fange opp de informantene når de er innom biblioteket,men har hittil pga påskeferien og en veldig dum (og langvarig) forkjølelse ikke fått begynt ordentlig.

Så hvis det er noen som leser dette innlegget, og ønsker å være med på et lite intervju( mellom 20-25 min) hvor alle svarene vil bli anonymiseret, så det bare å sende en e-post til : ninacg89(alfakrøll)gmail.com så kan jeg gi ytterligere informasjon om oppgavens formål o.l.

NB: Siden jeg ikke har førekort,og er avhengig av kollektivtrafikk er det ønskelig at du er lokalisert enten i Akershus eller Oslo.  Alternativt er å sende intervjuguiden(altså spørmålene) via e-post hvor du svarer på spørsmålene og sender de tilbake,eller at jeg gjennomfører et intervju over telefon.

shutterstock_spørsmålstegn-og-bøker-redusert-300x225

Håper alle har hatt en fin påskeferie!

4 kommentarer om “Bacheloroppgave om e-bøker

 1. Sv;
  Tusen takk 🙂 Satser på det går bra, men karakterene blir ikke like bra dette semesteret som tidligere semestre 😦 Kan tenke meg at det blir godt når Bacheloroppgaven er ferdig, hvor lang skal den være?

  1. Bare hyggelig=) Er ikke alle semestre man kan være på topp dessverre. Vært litt berg-og-dalbane med meg på de semestrene jeg har hatt:P hehe. men jeg har holdt «hodet over vannet» for å si det sånn.
   Bacheloroppgaven skal leveres den 19.mai. foreløpig har ikke veilederen min sagt noe om side antall med ca. 20-25+ tenker jeg. Har fått skrevet ca 10 sider nå tenker jeg.

   1. Hehe, nei kanskje ikke 😛 Da må vi treffes når du har levert den, regner med du ikke har tid før det :p

    //

    Hehe ja, jeg bruker 80% av all tid til sammen på lekser på det ene faget. Oi, det var tidlig! Men det er vel fordi det er mye arbeid med bacheloroppgaven kan jeg tenke. Ble ferdig med essayet i kveld, heldigvis. Nå har jeg bare en innlevering til før eksamen i alle fag! Det går fort unna!

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..