Smakebit på en søndag: Kims lek

Det er et par søndager siden sist jeg har fått kastet meg på «Smakebit på en søndag» – toget, og fått delt en smakebit med de som titter innom. Men ukene har rett og slett flydd unna etter jeg startet i ny jobb. Jeg har virkelig ikke fått tid til å sette meg ned og blogge(her faller både hverdagsbloggen og bokbloggen under en kam).  Idag har jeg tenkt å dele en smakebit fra en bok jeg har lenge vært nysjerrig på.

For de som ikke har vært borti «Smakebit på en søndag» spalten før, går det hele ut på at du som blogger legger ut et innlegg med en smakebit på boken du leser. Dette kan være et par linjer  eller sitat fra boken. Men viktigst av alt; du må ikke komme med noen spoilere!! Etter du har publisert innlegget med din smakebit legger du igjen lenken(URL) HER! Slik lar du andre komme over bøker de kanskje vil like, og motsatt så oppdager du bøker du (kanskje) vil lese.

Idag deler jeg et sitat fra en bok jeg nettopp har begynt å lese; nemlig «Kims lek» av Sun Heidi Sæbø. Helt siden jeg leste Eunsun Kim sin rystende beretning om sin oppvekst i Nord-Korea, har nysjerrigheten på det lukkede landet holdt seg.  Nå ser jeg fram til å lese mer om Nord-Korea.

Kims lek av Sun Heidi Sæbø«I dokumentarlitteraturen omtales Nord-Korea ofte som «The Impossible State»- den usannsynlige staten. Noen og tjue år etter at DDR, Sovjetunionen og østblokklandene gikk over i historiebøkene, holder Nord-Korea stand. En monarkisk diktatur der tredje generasjon av Kim-familien sitter ved makten – tilsynelatende uberørt av hungersnød, internasjonale sanksjoner, en nesten fullstendig isolasjon fra omverdenen og en økonomi som er totalhavarert».  [s.11-12.]

Vel å merke har jeg ikke kommet meg lengere enn forordet,  men det virker som en bra bok hittil. Værtfall interessant!

Håper alle har hatt en fin helg! Hva leser dere for tiden?

 

7 kommentarer om “Smakebit på en søndag: Kims lek

  1. låter verkligen som en intressant bok. imorgon börjar Käre ledare – min flykt från Nordkorea av Jang Jin-sung att läsas som radioföljetong. tänkte följa den. tack för smakebiten!

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..