Den ukjente drømmeren

Forsidebilde: Den ukjente drømmeren

«Den ukjente drømmeren» av Laini Taylor (Gyldendal,2018) – 320 s (Lånt på biblioteket).

Drømmen velger drømmeren, ikke omvendt – og Lazlo Ukjent, en foreldreløs bibliotekar har alltid fryktet at hans drøm valgte feil. Fra femårsalderen har han vært besatt avden mytiske byen Jammer, men han er langt fra tapper nok til å krysse halve verden på søken etter den.

Så dukker en fantastisk mulighet opp, i form av en helt kalt Gudedreperen og hans legendariske krigere, og Lazlo må gripe sjansen eller miste drømmen for alltid.

Hva skjedde egentlig i Jammer, som gjorde at ingen i verden lenger kan huske noe om byen? Drepte Gudedreperen en gud? Svarene venter i Jammer, men der finnes også flere gåter – som hvem den blå jenta i Lazlos drømmer er. Hvordan kunne han drømme henne før han visste hun eksisterte? Og hvis alle guder er døde, hvorfor virker hun så ekte?

Det er en liten stund siden jeg har trådt inn i Laini Taylor sitt magiske univers, og jeg merket at jeg har savnet det. Hun er en unik forfatter som for meg virker som bruker god tid på å bygge opp et univers, som leserne kan forsvinne inn i og glemme omverden litt. Det er var nettopp det jeg gjorde😊

Den ukjente drømmeren (del 1) er første del av en serie hvor vi følger bibliotekaren Lazlo Ukjent og hans drøm om å besøke byen som for 15 år siden mistet navnet sitt. Han får sin unike mulighet da Gudedreperen besøker Zosma for å velge ut en rekke personer som er ekspert på hvert sitt fagfelt ,som kan hjelpe han med å redde den usette by fra en forbannelse. Hva den forbannelsen er , får ikke reisefølget vite før de har ankommet Jammer( den usette by).

I den ukjente drømmeren byr ikke Laini Taylor på en actionfylt & fartsfylt eventyr fra første side, men en litt seig & vakker fortelling hvor vi sakte men sikkert blir dratt inn i. Forfatteren legger igjen litt ledetråder og hint for oss lesere som gjør at man blir hektet, og sidene flyr unna.

Nå gleder jeg veldig mye til del to av historien, og hva som vil skje videre med Lazlo & gjengen. For historien sitter igjen i meg fremdeles🙂

Så dersom du er ute etter en velskrevet fantasy roman med gode karakterer & ikke minst et godt oppbygd univers, så er denne boka rett for deg. Du vil nesten ikke forlate Jammer når siste side er vendt om.

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..