Bøker lest i 2017

Det nye leseåret er allerede godt i gang og min leseliste (To be read -TBR- list) begynner å vokse. Når man jobber som bibliotekar oppdager man stadig nye bøker man ønsker å lese, og ikke minst gjemte skatter. Så det skal ikke stå på at jeg ikke har nok lesestoff. Det har jeg nok av hjemme og på jobb 🙂

I 2016 leste jeg 71 bøker og nådde mitt mål på å lese 70 bøker. Jeg fikk lest bøker forskjellige formater (e-bøker, papirbøker og lydbøker) og utfordret meg selv til å lese litt bøker i sjangere jeg vanligvis ikke leser.

7030239035_f73d7cfe71_o

I 2017 håper jeg å få lest 80 bøker, og ikke minst at jeg prøver å få lest litt mer e-bøker siden jeg har et lesebrett, høre på flere lydbøker (siden jeg både har en digiplayer som nesten ikke er brukt og prøver for øyeblikket Fabel- en ny norsk strømmetjeneste for lydbøker) og ikke minst de «gode & gamle» papirbøker.   I år hadde jeg tenkt å bruke hastaggen #ininasbokverden2017 på instagram for å holde styr på de bøkene jeg har lest, eller i det minste holder på å lese. Litt for å ha et lite tilbakeblikk når året er omme og  for mimre litt. Følg meg på instagram @ininasbokverden. Ellers så er jeg å finne på Goodreads!

hands-hand-book-reading-large

Under kommer jeg å liste de bøker jeg har lest i år, og lenke til de etterhvert som jeg har skrevet bokomtale om de. Jeg har vært ekstremt dårlig på å skrive omtaler de siste 2-3 årene, mye pga «bloggtørke»/skrivesperre. Noen ganger kan det være vanskelig å sette ord på den leseopplevelsen jeg har opplevd, uansett om den var dårlig, bra eller midt på treet. Men det er bare å spørre hvis det er noen titler dere er nysjerrig på om er bra eller ikke, så svarer jeg! 🙂

Det kommer til å bli listet opp en del billedbøker for barn under ettersom jeg holder en del lesestunder for barn, som barne- og ungdomsbibliotekar.  Det hender jeg prøver å samle sammen alle de billedbøkene jeg anbefaler i samleinnlegg, som jeg har gjort tidligere.

Bøker lest i 2017 (i vilkårlig rekkefølge):

*(Jeg har skrevet et samleinnlegg på Amulett-serien av Kazu Kibuishi. Les min mening om serien så langt her!)

 1.  «Store hvite løgner» av Liane Moriarty
 2. «Ektemannens hemmelighet» av Liane Moriarty
 3. «Den siste festen» av Liane Moriarty
 4. «True born» av L. E Sterling
 5. «Biene i New york» av Lena Lindahl
 6. «Kepler 62#3: Reisen» av Timo Parvela
 7. «Bak lukkede dører» av B.A Paris
 8. «Steinvokterens forbannelse» av Kazu Kibuishi *
 9. «Byen bak skyene» av Kazu Kibuishi*
 10. «Det hemmelige rådet» av Kazu Kibuishi*
 11. «Alveprinsen» av Kazu Kibuishi*
 12. «Flukten fra lucien» av Kazu Kibuishi*
 13. «Ildfuglen» av Kazu Kibuishi*
 14. «Hvordan Greger Grinebiter havnet i duell og nesten alt ble rosa» av Camilla Kuhn
 15. «Lunda på rideskole» av Camilla Kuhn
 16. «Samira og skjellettene» av Camilla Kuhn
 17. «Midnattsbiblioteket» av Kazuno Kohara
 18. «Spøkelseshuset» av Kazuno Kohara
 19. «Karsten & Petra: Petra sparker fotball» av Tor Åge Bringsværd
 20. «Stygg kjærlighet» av Colleen Hoover
 21. » En vakker dag» av Colleen Hoover
 22. «Hvileløs» av Tina Trovik
 23. «The Raqqa Diaries» av Samer
 24.  «Vi fant en hatt» av Jon Klassen
 25. «Den veldig travle edderkoppen» av Eric Carle

 


 

Som alltid tar jeg gjerne i mot tips til flere bøker å lese! Hvis det er en bok du sitrer over av leseglede, og vil dele. Så er det bare å komme med tipset under! 

Reklamer