The Walking Dead Book 1 av Robert Kirkman

Tittel: The Walking Dead (Book 1)*
Serie: The Walking Dead
Forfatter: Robert Kirkman
Forlag: Image Comics
Utgitt: 2006
Antall sider: 306
Kilde: Kjøpt selv

*Inneholder de 12 første numrene av tegneserien


Om boken:
This hardcover features the first 12 issues of the hit series along with the covers for the issues in one oversized hardcover volume. Perfect for long time fans, new readers and anyone needing a slightly heavy object with which to fend off the walking dead.

Litt om forfatteren: 

 Robert Kirkman er en amerikansk tegneserie forfatter best kjent for sitt arbeid med The Walking Dead og Invincible for Image Comics, og Ultimate X-Men og Marvel Zombies for Marvel Comics. Han har også samarbeidet med Image Comics co-grunnlegger Todd McFarlane i serien Haunt.Han er en av de fem partnerne i Image Comics, og den eneste av de fem som ikke var en av  grunnleggerne.
Les mer her!  

MIN MENING OM BOKEN:
Da var jeg  ferdig med bok 1 som inneholdt de 12 første numrene av tegneserien «The Walking Dead».  Jeg bruker vanligvis ikke så lang tid med tegneserier,men denne her brukte jeg lang tid pga jeg ville få med meg alt stod på hver side. Så hadde Tony Moore og Charlie Adlard gjort en så god jobb med å skyggelegge og få tegneserien til liv hver side at jeg måtte ta inn inntrykkene ettersom jeg leste.  Jeg er en fan av tvserien «The Walking Dead» som går på TVNORGE her i Norge,men det er tvkanalen  AMC som sender tvserien i USA.
Det var etter siste episoden av sesong 2 av tvserien at jeg skaffet meg tegneserie boken og trodde kanskje den innholdt hva som ville skje videre i sesong 3. Men etter å slukt tegneserien fra start til slutt kan jeg si at materialet i denne boka er ting fra sesong 1 og 2. Det er ikke alt som er med i tvserien fra tegneserien,men det er jo greit med litt forskjell også. 
For dere som ikke har hørt om «The Walking Dead«(tvserien) eller lest tegneserien den er basert på så sentrerer den rundt en gruppe overlevde i en verden fylt av zombier.Selve tegneserien starter med at politibetjenten Rick Grimes blir skutt og havner i en koma . Da han våkner en stund senere finner han sykehuset forlat og ingen levende i nærheten. Straks blir han kastet ut i en verden annerledes en den som var før han havnet i koma. Han sliter med dette og prøver å finne kona  og sønnen sin . Etterhvert finnner han kona og sønnen med en gruppe andre,og fra der følger vi deres kamp for å overleve. 
Jeg synes serieskaperne av The Walking Dead har gjort en bra jobb med å gjøre om tegneserien til tvserie. Den har holdt seg til mye av historien som vi blir presentert i tegneserien. Selvsagt er det noe forskjell med plottet her og der,sammen med karakterene. Særlig med «Rick Grimes» , i tvserien er  han den som prøver å ha litt igjen av «mennskeligheten» igjen og lov & orden,men i tegneserien ser han  litt mørkere på ting,og han er litt «bad ass» for å bruke den termen.

Vet ikke helt mer jeg kan si om tegneserien eller kanskje rettere sagt grafisk novelle. Jeg likte den kjempe godt og gleder meg til fordype meg mer i Robert Kirkman sitt univers. Denne tegneserien er en must for de som liker zombie-filmer eller har bare sett tvserien «The Walking Dead».  Det gjør ikke noe om du ser tvserien først og så leser tegneserien, det eneste er vel kanskje at det er noen småforskjeller her og der.

Kort fortalt en kjempe bra laget tegneserie hvor vi som lesere følger en gruppe overlevende som prøver å holde seg unna menneskeetende zombier som har tatt over den verden de kjenner.  Robert Kirkman har skapt en verden som er brutal og skremmende,men når du først er dratt inn i tegneserien blir du der. Både pga hvordan historien utfolder seg,men også pga tegningene/illustrasjonene(hvis jeg kan si det sånn). Selvom det ikke er noe farge i denne tegneserien gjør det ikke noe. Den svart/hvitt/grå fargeleggingen bidrar til å skape den dystre verden vi får se.
Så for de som ikke har sett serien ennå har jeg en liten promo av sesong 1 her fra youtube:
 

Har noen andre lest tegneserien eller sett tvserien med samme navn?
 

6 kommentarer om “The Walking Dead Book 1 av Robert Kirkman

 1. Må innrømme at jeg ikke visste at dette var basert på en tegneserie da jeg kjøpte sesong 1 for to dager siden. Nå må jeg selvfølgelig se resten også! Høres rart å kose seg når man ser på kjøttetende zoombier, men det gjorde jeg til gangs! Må nok lese tegnerserien også, tror jeg.

 2. Har sett nettopp sesong 1 og jeg kan ikke vente med å se sesong 2:) Er hekta på zombier!:)Takk for tips om serien, det var du som fikk meg igang å se den:)Fikk lyst å lese tegneseriene også, for de så jo flotte ut:)

 3. Svar til :
  Natalie: hehe,jeg visste ikke heller at tvserien var basert på en tegnserie før etter jeg så sesong 1 . Men fikk ikke somlet meg til å lese tegneserien før jeg ble ferdig med å se sesong 2 . Du er ikke den eneste som koser seg når det gjelder zombier:) Jeg elsker zombie-filmer 🙂 Er ikke så mange tvserier utenom «The walking dead» som omhandler zombier.

  Gråbekka's blogger: Så bra at mitt tips om serien fikk deg til å sjekke den ut:) yay! Anbefaler å lese tegneserien også. Jeg håper jeg får bok nr 2 til bursdagen min om 3mnd:)

 4. Julie

  Tegneserien er knallgod! Det er forsåvidt TV-serien også, som stort sett holder seg veldig tro til tegneserien, med litt endringer her og der.

 5. Bra anmeldelse! Jeg har nylig oversatt det første bindet til norsk, så den er tilgjengelig i bokhandler og nettbutikker nå, for den som kanskje vil lese den på norsk.

Legg igjen et svar rett under:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..